Áru kereső

Kosár

 x 

A kosár üres

Fűszerkert

Bátran állíthatjuk, hogy ételeink fűszerezése nem csak szükséges, hanem egészséges is. A friss fűszernövények amellett, hogy ízjavító tulajdonsággal rendelkeznek, számos vitamint is tartalmaznak, ami szintén nem lebecsülendő. Érdemes megemlítenünk, a szervezetre gyakorolt gyógyhatásukat. Termesztésük sem igényel különösebb szaktudást, ezért mi magunk is bátran megpróbálkozhatunk velük. Írásunkban nagyon sok hasznos információval szolgálunk a fűszernövényekről.

Bővebben...

Kerti tavak

 A kert különleges dísze a tündérrózsával és más vízinövényekkel, halakkal betelepített dísztavacska, amelynek látványa feldobja a kert összképét. Említenünk sem kell, hogy mennyire megnyugtató érzés egy szép kis tó, vagy medence partjáról szemlélni a különféle növényekkel, virágokkal beültetett kertünket. Ez a kis zöldterület a nyugalom szigete lehet ebben a rohanó világban.
Írásunkban útmutatót adunk a tó építéséhez, karbantartásához, téliesítéséhez.

Bővebben...

Március a szélsőségek hónapja

De vegye vállára a kapát, és minden rendben lesz.

Egyértelműen fényesebb idők előtt állunk. Ez a tavasz első hónapja, de a március egyben

a szélsőségek hónapja is lehet, nagy hőmérséklet-ingadozásokkal. A meteorológusok

Bővebben...

Mi a teendőnk a gyeppel tavasszal?

 

Röviden összefoglaljuk mik a főbb teendők tavasszal, hogy a gyepünk szebb legyen, mint a szomszédé :-)

Ehhez ismernünk kell néhány fogást, a telepítéssel, vágással, öntözéssel, műtrágyázással és a levegőztetéssel kapcsolatban. Ezek hasznos praktikus tanácsok, melyeket érdemes megszívlelni.

Bővebben...

Növénybetegségek: tünetek, okok

 

Kedvenc növényeinken sajnos igen gyakran megjelennek az alábbi, megbetegedésekre utaló tünetek. Mi pedig tanácstalanul állunk a cserép mellett, mert nem tudjuk biztosan, hogy mi is lehet a probléma. Lássuk hát! 

Bővebben...

A kerti tó kialalkítása

A kertben létesített kis tó vagy medence nagy hatással lehet hangulatunkra. Vízben tükröződő növények, madarak és bármilyen környezeti elem látványa különleges élményt nyújt. A sima vízfelület is gazdagítja a tájat, de a vízbe telepített tavirózsa, gyékény, vízi jácint virágzáskor nagyon szép.…

Bővebben...